Skyll blåskjell i kaldt vann og fjern de skjellene som er knuste, og de som ikke lukker seg.
- Fres hvitløk, løk og rød chili i rapsolje, i ca. 2 minutter. Bruk gryte med stor diameter.
- Tilsett blåskjell og fres i ca 1 minutt.
- Tilsett hvitvin og reduser i ca 1-2 minutter. Rist på gryta innimellom.
- Tilsett skalldyrkraft og kok opp under lokk. Det tar ca. 5 minutter, til alle blåskjell har åpnet seg. Rist på gryta innimellom.
- Løft ut blåskjellene. Kok opp væsken på nytt, og smak til med fløte.
- Legg blåskjellene i serveingsfat
- Ta gryta til side og la stå rolig i 1 mintutt så eventuell sand synker til bunns. Heller langsomt over blåskjellene. Ikke hell siste resten
- Dryss over hakket bladpersille.
