Laks på grillen

6041
Beskrivelse

Enkel og godt med laks på grillen. Denne oppskriften er med hjemmelaget gremolata, men nesten bare fantasien som setter grenser for topping.

Lista er lang. Rød og grønn pesto, harissa, tandoori paste, nduja, miso, chermoule  for å nevne noen.

Porsjoner:
2
Preptid:
30
Koketid:
20
Total tid:
50
Ingredienser:
Laks

4-500g laksefilet

Sukker

Salt

Stekeolje

Gremolata

2 fedd hvitløk

Bladpersille eller andre friske urter

Skall fra 1 sitron

0,5  dl olivenolje

Sort pepper

Instruksjoner
  • Strø litt salt og sukker på kjøttsiden av fisken. Sett til side.
  • Hakk persille, riv skallet av sitronn, hakk hvitløk.
  • Bland sammen med olje.
  • Skjær snitt i skinnsiden av laksen
  • Fordel gremolata på kjøttsidn av laksen.
  • Legg laksen på grillen med kjøttsiden ned. Bruk gjerne aluminiumsfolie
  • Steketid avhengig av varme på grillen. Laksen er ferdig når det begynner å piple hvitt.

Bladpersille kan  byttes  ut med koriander for en asiatisk vri. Bruk skall av lime  i stedet for sitron.

 

Beskrivelse

Enkel og godt med laks på grillen. Denne oppskriften er med hjemmelaget gremolata, men nesten bare fantasien som setter grenser for topping.

Lista er lang. Rød og grønn pesto, harissa, tandoori paste, nduja, miso, chermoule  for å nevne noen.

Porsjoner:
2
Preptid:
30
Koketid:
20
Total tid:
50

Populære oppskrifter