Fiskedisken

Vår stolthet som hver dag fylles opp med fersk fisk og sjømat. Her finner du de mest vanlige fisk som torsk, laks og kveite, men innimellom undervurderte skatter som knurr og isgalt.

Fisk, skjell og skalldyr

Havet er fullt av skatter og byr på ulike sesonger. Dette gjenspeiles i fiskedisken hvor ingen dager er like. Noen fisk som torsk, laks og kveite har vi nesten alltid. Andre fisk som sei, hyse og brosme går det mest av på hverdagene. Når helgen kommer, fyller vi opp med for eksempel breiflabb og piggvar. De fleste råvarene i fiskedisken er fanget i Norge og det aller meste er villfanget.

 

TORSKEFISKER

TORSKEFISKER

Den største artsgruppen i fiskedisken, torsken, kjenner jo alle. Gruppen omfatter også sei, hyse, lange og lysing. Andre fisker i denne gruppen som også dukker opp i disken er brosme, lyr og hvitting. Det meste, av torsken, vi får inn er fanget i havet utenfor Møre. Noen ganger fra Finnmark og innimellom dypvannstorsk fra Sørlandet. Torsken er best i måneder med R, mens andre torskefisker er best på andre tider av året. Gode alternativer til torsken er lange og lysing.

SKALLDYR

SKALLDYR

Vi har nesten alltid ferske reker i disken, men er det ikke å få tak i har vi store Grønlandsreker på frys. Sjøkreps nesten like ofte, men er mest tilgjengelig fra november til mars. Vi har levende hummer i akvariet. Norsk når det er sesong og ellers skotsk hummer som er den samme arten. Taskekrabbe fyller disken fra slutten av august til november. Kongekrabbe har vi på frys, både rå og kokt.

SKJELL

SKJELL

Med blåskjell kan man lage mye god mat. Vi har også ofte hjerteskjell og vongole i disken. Kamskjell og teppeskjell dukker også opp med jevne mellomrom. Knivskjell, o-skjell og kuskjell kan skaffes på bestilling.

FLATFISK

FLATFISK

Flyndrefisker kan være både festmat og hverdagsmat. Kveite finner du nesten alltid i disken som filet eller skiver. Bruksmulighetene er mange. Hos oss er kveita alltid villfanget. Smørflyndrefilet er en gjenganger i disken, som vi har nesten alle dager. Rødspette er mer sesongbasert. God som filet i panne, eller hel bakt i ovn. Mot helgen har vi ofte piggvar (villfanget i sesong) og innimellom sjøtunge.

LAKS

LAKS

Vi har alltid laks i fiskedisken. Den skjærer vi som filet, ryggstykke eller som skiver. Laksen vi selger kommer fra Averøy og er Label Rouge sertifisert. Det er en standard som legger vekt på å bringe fram den beste smaken og kvaliteten. Dette innebærer at den får en høy andel marint for og har bedre plass i merdene enn dagens minstekrav. Når denne fisken ikke er tilgjengelig, bruker vi økologisk laks. I sesong (juni-august) har vi selvfølgelig også villaks i disken.

ANDRE FISKER

ANDRE FISKER

Uer i store og små størrelser har en framtredende plass i fiskedisken. Skatevinger er også manges favoritt. Breiflabb og tunfisk fyller disken mot helg. Makrell og hval er populært i sommersesongen. Er vi heldige får vi tak i havabbor og fersk isgalt.

FERSKVANNSFISK

FERSKVANNSFISK

Vi får fjellørret fra mange vann i Norge. Fisk fra Hardanger, Sirdal og Telemark er faste tilskudd hos oss. I en kort periode i august har vi også villfanget ørret fra Jølster. I perioder vil du også kunne finne ferskvannsfisk som gjørs og abbor i fiskedisken.

BLØTDYR

BLØTDYR

Akkar er en meget allsidig råvare vi elsker å ha i disken. Den kan brukes til nesten alt og tilberedes på like mange måter. Av og til får vi også miniblekksprut og blekksprut.

ØSTERS

ØSTERS

Et utvalg av østers har vi nesten alltid i disken. For tiden er det mest stillehavsøsters fra Bretagne. Fine de Claire er en klassiker med mild smak de fleste vil kunne like. Mer smaksrike østers som Guillardeau, No. 3 Speciale og Tsarskaya, rullerer også i disken.

Hva lurer du på?

Vi holder hus I en vakker gammel teglstensbygning ved togstasjonen i Sandvika. Du kan nå oss på telefon 67 54 84 70 eller e-post. Vi har alltid fersk fisk i disken. Vi har leverandører som hver dag leverer sjømat fra hele Norge. Er det noe du ikke finner i butikken? Hør med oss så skaffer vi det.

Kontakt oss