Blåskjell i skalldyrkraft og fløte

5988
blåskjell
Beskrivelse

Server blåskjell med suksess. Kraftfull, smaksrik oppskrift med skalldyrkraft, hvitvin og fløte.

Porsjoner:
4
Preptid:
20 min
Koketid:
20 min
Total tid:
40 min
Ingredienser:
Handleliste

Blåskjell
Skalldyrkraft
Hvitløk
Gul løk
Bladpersille
Fløte
Hvitvin
Rød chili
Rapsolje e.l.

Ingredienser

2 kg/nett blåskjell
4 fedd hvitløk, finhakket/presset
1/2 gul løk, finkuttet
1 stk rød chili i tynne ringer
50 g hakket bladpersille
1 dl hvitvin
2 dl skalldyrkraft
2 dl fløte

Instruksjoner

Skyll blåskjell i kaldt vann og fjern de skjellene som er knuste, og de som ikke lukker seg.

  • Fres hvitløk, løk og rød chili i rapsolje, i ca. 2 minutter. Bruk gryte med stor diameter.
  • Tilsett blåskjell og fres i ca 1 minutt.
  • Tilsett hvitvin og reduser i ca 1-2 minutter. Rist på gryta innimellom.
  • Tilsett skalldyrkraft og kok opp under lokk. Det tar ca. 5 minutter, til alle blåskjell har åpnet seg. Rist på gryta innimellom.
  • Løft ut blåskjellene. Kok opp væsken på nytt, og smak til med fløte.
  • Legg blåskjellene i serveingsfat
  • Ta gryta til side og la stå rolig i 1 mintutt så eventuell sand synker til bunns. Heller langsomt over blåskjellene. Ikke hell siste resten
  • Dryss over hakket bladpersille.

blåskjell

Beskrivelse

Server blåskjell med suksess. Kraftfull, smaksrik oppskrift med skalldyrkraft, hvitvin og fløte.

Porsjoner:
4
Preptid:
20 min
Koketid:
20 min
Total tid:
40 min

Populære oppskrifter