Home > Matglede > Grillet breiflabb og grønnsaker
Nydelig med breiflabb på grillen. Breiflabb tåler varme godt og er fast i formen. Den egner seg derfor godt til grill.
I denne oppskriften griller vi grønnsaker til. Server med couscous eller ris.
400g breiflabbfilet
Salt
Kinesisk 5 spice
Stekeolje
Gulrøtter
Nykål
Asparges
Rødløk
Brokkolini
2 ss Sweet chili
2 ss Ketjap Manis
2 ss Sricacha
Saft fra 1/2 sitron
Saltbaking er en metode som beholder mye av væsken i fisken. Saltet lager et lokk som beholder fuktigheten i fisken. Kjøttet blir svært saftig og, kanskje overraskende, akkurat passe salt. I denne oppskriften bruker vi piggvar, men mange andre fisk egner seg også godt.
Dorade, havabbor, uer og fjellørret er fisk som er fine for saltbaking. Fisk med skjell bør avskjelles først. Pass også på at gjellene er fjernet og at buken er godt skylt.
Friske urter eller sitrus under saltlokket gir god smak og aroma.