Grillet kveite med asparges og eplesmørsaus

6036
Beskrivelse

Dette er sommermat. Kveite på grillen med med fyldig frisk smørsaus.  Lett brent grillsmak i fin kontrast til den fete smørsausen og ørretrogn. Eplebiter gir balansert syre til retten

Porsjoner:
4
Preptid:
45
Koketid:
15
Total tid:
55
Ingredienser:
Kveite og marinade

1,2 kg kveite i skiver

Salt og sukker

100 ml olivenolje

1 ss paprikapulver, søt

Sort pepper

 

Asparges

12 grønne asparges

Sitron

Smørsaus

1 dl kremfløte

200 g normalsaltet smør

Saften av 1/2 sitron

1 liten klype salt

1/2 ts Sukker

1/2 grønt eple

Gressløk

Ørretrogn

Instruksjoner

Strø salt og sukker på kveiteskivene. La stå i 10 minutter

Bland sammen olivenolje, paprikapulver og sort pepper. Pensle kveiteskivene godt.

Brekk av nederste del av aspargesene (eventuelt skrelle med potetskreller)

Smørsaus.  Reduser kremfløten til nesten halvparten. Monter inn ternet kaldt meierismør (ikke alt på en gang). Rør godt om underveis og ha i sitron når alt smøret er smeltet. La stå på lav varme mens du griller fisk og asparges.

Grill kveiteskivene på direkte varme til de får et fint grillmønster. Vend om og gjenta på andre siden.   Grill aspargesen. Legg over på indirekte varme om kveita trenger litt mer tid. Legg til side og la hvile mens du gjør ferdig smørsausen.

Ha eplebiter, gressløk og ørretrogn i smørsausen og rør om. Skvis litt sitron over aspargesen og server.

 

 

Beskrivelse

Dette er sommermat. Kveite på grillen med med fyldig frisk smørsaus.  Lett brent grillsmak i fin kontrast til den fete smørsausen og ørretrogn. Eplebiter gir balansert syre til retten

Porsjoner:
4
Preptid:
45
Koketid:
15
Total tid:
55

Populære oppskrifter