Nydelig fisk for helgrilling. Dorade smaker sommer og sydlandske strøk. Her er en herlig rett med grillede grønnsaker og en frisk yoghurt med chili.
Porsjoner:
4
Preptid:
40 min
Koketid:
15min
Total tid:
55 min
Ingredienser:
Til fisken
4 små dorade (renset fra innmat, gjeller og klippet av finner), ca. 1, 2 kg
1 ss chiliflakes
1 ss revet sitronskall
4 ss hakket persille
2 ss olivenolje
Salt og nykvernet sortpepper
Saften av 1/2sitron
Grillede grønnsaker
2 stk røde spisspaprika
1/2 grønn squash
1 stk rødløk
1/4 nykål
100 g små cocktailtomater (gule og røde)
Olivenolje
Salt og nykvernet sortpepper
Spicy yoghurt
2 dl tykk matlagingsyoghurt
1 ss chiliflakes
1 ss revet sitronskall
Saften av 1/2 sitron
2 ss hakket bladpersille
Salt og nykvernet sortpepper
Instruksjoner
Grillede grønnsaker:
Begynn med å kutte opp grønnsaker. Rød spisspaprika deles i to på langs. Grønn squash deles opp i cm tykke skiver. Rød løk skrelles og deles opp i cm tykke skiver. Nykålen kuttes opp i to på langs. Bland inn litt olivenolje med grønnsakene, og grill til de får farge og blir myke. Kutt de opp i mindre biter, og bland inn delte tomater. Smak til med salt og nykvernet sortpepper.
Dorade:
Skjær noen fine snitt i skinnet til doraden. Tørk den godt i buken. Bland sammen chiliflakes, revet sitronskall, hakket persille og olivenolje. Krydre doraden med salt og pepper inni, og smør inn den med persille/chiliblandingen. Grill doraden på direkte varme til den har fått fin farge på begge sider. Grill ferdig på indirekte varme. Det hele tar ca. 15 minutter med en skikkelig varm grill. Grill en halv sitron og press denne over fisken rett før servering.
Spicy yoghurt:
Bland sammen matlagingsyoghurt med revet sitronskall, chiliflakes og hakket bladpersille. Smak til med sitronsaft, samt salt og pepper.
Beskrivelse
Nydelig fisk for helgrilling. Dorade smaker sommer og sydlandske strøk. Her er en herlig rett med grillede grønnsaker og en frisk yoghurt med chili.