Deling av sjøkreps

5975
Beskrivelse

Sjøkreps (Nephrops norvegicus) er en av Norges nasjonalskatter og eksporteres til finere restauranter rundt om i fortinnsvis Europa. Sjøkrepsen lever på dyp mellom 60-200 meter og gjerne litt mudret, gjørmete bunn.

Sjøkrepsen spises hele året, men kvaliteten er best på vinteren.  Hos Gutta fra Havet får vi inn levende sjøkreps som vi koker med det samme den kommer inn døra. Levende sjøkreps bør bestilles på forhånd.

Det er mest vanlig å spise sjøkrepsen kokt naturell med kanskje aioli eller en annen dressing, men er også veldig godt gratinert. Gratinering kan gjøres i ovn eller på grillen.

Se vår video for tips om hvordan du skal dele krepsen.

Ingredienser:
Sjøkreps
Instruksjoner

Beskrivelse

Sjøkreps (Nephrops norvegicus) er en av Norges nasjonalskatter og eksporteres til finere restauranter rundt om i fortinnsvis Europa. Sjøkrepsen lever på dyp mellom 60-200 meter og gjerne litt mudret, gjørmete bunn.

Sjøkrepsen spises hele året, men kvaliteten er best på vinteren.  Hos Gutta fra Havet får vi inn levende sjøkreps som vi koker med det samme den kommer inn døra. Levende sjøkreps bør bestilles på forhånd.

Det er mest vanlig å spise sjøkrepsen kokt naturell med kanskje aioli eller en annen dressing, men er også veldig godt gratinert. Gratinering kan gjøres i ovn eller på grillen.

Se vår video for tips om hvordan du skal dele krepsen.

Populære oppskrifter