Vi har levende hummer i akvariet i butikken. I sesong fra 1. oktober og litt utpå nyåret er den norsk. Resten av året får vi hummer fra Skottland. Den er samme art som den norske. Kanadisk hummer derimot er en litt mindre art og ikke like smaksrik.
Ingredienser:
5 l vann
75 g sukker
175 g salt
Instruksjoner
Bruk rikelig med vann. Øk vannmengden om nødvendig.
Vannet skal fosskoke når du ha i hummeren. Slipp nedi med hodet først.
Skru ned temperatur så vannet simrer, men ikke koker.
Hummer på 5-600g kokes i ca 13-15 minutter. Større hummer på 7-900g i 23-25 minutter.
Legg hummer i ny gryte og hell over noe av kokevannet. Fyll på med is for nedkjøling.
Du kan eventuelt korte ned på koketiden og la hummeren ligge i kokevannet lenger om du ikke har is tilgjengelig eller ønsker å holde hummeren lun,
Hunnhummer trenger noe lengre koketid enn hannhummer.
Merk at innvendig rogn ikke alltid vil være gjennomkokt med koketidene over. I så tilfelle vil ikke rognen ha skiftet farge fra sort til rød. Den sorte rognen har delikat smak og må gjerne spises.
Se video under for instruksjoner for deling av hummer.
Beskrivelse
Vi har levende hummer i akvariet i butikken. I sesong fra 1. oktober og litt utpå nyåret er den norsk. Resten av året får vi hummer fra Skottland. Den er samme art som den norske. Kanadisk hummer derimot er en litt mindre art og ikke like smaksrik.