Ovnsbakt fjellørret med urter og sitron

6015
Beskrivelse

Enkel og kjapp oppskrift med hel fjellørret. Kan  bakes i ovn eller på grill. Røye kan også brukes istedet for fjellørret.

Porsjoner:
2
Preptid:
15
Koketid:
30
Total tid:
45
Ingredienser:
  • 2 hele fjellørret (ca. 1kg), renset
  • 1 bunt frisk dill
  • 1 bunt frisk persille
  • 1 sitron, skivet
  • 2 hvitløksfedd, skivet
  • Salt og pepper
  • 3 ss olivenolje
  • Aluminiumsfolie
Instruksjoner
  1. Forberedelse: Forvarm ovnen til 180 °C. Skyll og tørk fjellørreten. Lag noen skrå snitt i skinnet på begge sider av fisken.
  2. Fylling: Krydre innsiden av fisken med salt og pepper. Fyll buken med halvparten av dill og persille, sitronskiver og hvitløkskiver.
  3. Pakking: Legg fisken på et stort stykke aluminiumsfolie. Drypp olivenolje over, og legg resten av urtene og sitronskivene på toppen. Pakk folien tett rundt fisken.
  4. Baking: Legg foliepakken på et stekebrett og bak i ovnen i ca. 25–30 minutter, avhengig av fiskens størrelse.

Servering: Åpne folien forsiktig, og server fisken direkte fra pakken med ønsket tilbehør, som ovnsbakte grønnsaker og poteter.

Beskrivelse

Enkel og kjapp oppskrift med hel fjellørret. Kan  bakes i ovn eller på grill. Røye kan også brukes istedet for fjellørret.

Porsjoner:
2
Preptid:
15
Koketid:
30
Total tid:
45

Populære oppskrifter