Paella

6096
Beskrivelse

Noen retter har 1000 oppskrifter. Paella er en av dem. Her er en oppskrift med akkar, argentinske villreker og blåskjell.

Porsjoner:
4
Preptid:
30 min
Koketid:
30 min
Total tid:
1 time
Ingredienser:

400 gram renset akkar (blekksprut)

200 – 300 gram renset argentinske villreker (eventuelt sjøkreps)

4 dl bomba ris

12 dl god skalldyrkraft

1 liten løk – finhakket

3 hvitløksbåter – finhakket

6 – 8 pimientos de piquillo grovhakket

2 dl olivenolje

¼ gram safran

1 strøken teskje paprikapulver

Instruksjoner
  • Varm opp paellapanne på grill eller over åpen ild – ha i 1 dl. olivenolje
  • Fres akkar i pannen i 2 minutter. Høy temperatur. Vend ofte.
  • Ha i reker. Fres i 1 minutt. Vend ofte.
  • Ha i løk og piquillo. Fres i 3 – 4 minutter til løken er gyllen. Vend kontinuerlig.
  • Ha i resten av olivenoljen, krydderet og hvitløken. Fres i 1 minutt. Vend kontinuerlig.
  • Ha i risen. Fres alt i 3 – 4 minutter. Vend kontinuerlig.
  • Ha i all kraften. Rør én gang slik at alt blandes godt. Kok opp – full guffe!
  • Legg i i blåskjell etter 6-7 minutter. Dytt de litt ned i risen.
  • La fosskoke UTEN å røre i ca. 14 minutter. Ta ut et par riskorn og kjenn om de er ferdige. Det SKAL være litt kjerne, men ikke for mye. En god paella skal gjerne være litt brent i bunn. Du kan høre når vannet er ferdigkokt og knitringen fra brent ris starter.
  • Ta paellapannen av varmen og dekk med folie i 3 – 4 minutter. Server umiddelbart.
  • Servér med All i Oli (Aioli) og sitronskiver ved siden av.

Beskrivelse

Noen retter har 1000 oppskrifter. Paella er en av dem. Her er en oppskrift med akkar, argentinske villreker og blåskjell.

Porsjoner:
4
Preptid:
30 min
Koketid:
30 min
Total tid:
1 time

Populære oppskrifter