Home > Matglede > Rense taskekrabbe
Taskekrabben er i sesong fra slutten av august og et godt stykke utover i oktober/november.
Hunnkrabben lever i skjul store deler av året, men spiser seg fet i denne perioden når hun skal legge egg.
Hos Gutta fra Havet selger vi kun hunnkrabber som på høsten er fulle av mat. Hannkrabbene har store klør men lite mat i selve huset.
Saltbaking er en metode som beholder mye av væsken i fisken. Saltet lager et lokk som beholder fuktigheten i fisken. Kjøttet blir svært saftig og, kanskje overraskende, akkurat passe salt. I denne oppskriften bruker vi piggvar, men mange andre fisk egner seg også godt.
Dorade, havabbor, uer og fjellørret er fisk som er fine for saltbaking. Fisk med skjell bør avskjelles først. Pass også på at gjellene er fjernet og at buken er godt skylt.
Friske urter eller sitrus under saltlokket gir god smak og aroma.