Saltbaking er en metode som beholder mye av væsken i fisken. Saltet lager et lokk som beholder fuktigheten i fisken. Kjøttet blir svært saftig og, kanskje overraskende, akkurat passe salt. I denne oppskriften bruker vi piggvar, men mange andre fisk egner seg også godt.
Dorade, havabbor, uer og fjellørret er fisk som er fine for saltbaking. Fisk med skjell bør avskjelles først. Pass også på at gjellene er fjernet og at buken er godt skylt.
Friske urter eller sitrus under saltlokket gir god smak og aroma.
Preptid:
10 min
Koketid:
30 min
Total tid:
40 min
Ingredienser:
Piggvar
Salt
Maizenna / eggeplomme
Vann
Instruksjoner
Mengde saltblanding avhenger av størrelsen på fisken. Det må være nok salt til å dekke hele fisken både over og under.
Du kan bruke fint salt, men gjerne halvgrovt (kosher).
Bland sammen salt og maizenna. Tilsett vann til du får en formbar masse.
Spre blanding utover et stekefat og legg fisken ovenpå. Dekk til med saltblandingen.
Bak i ovn på 220 grader. Tiden vil avhenge av størrelse på fisken, men men piggvar på 2-3 kg er ferdig på 20-30 minutter. Om tiden går litt over gjør ikke det så mye.
Kakk forsiktig på saltlokket og fjerne skinn og salt før servering.
Beskrivelse
Saltbaking er en metode som beholder mye av væsken i fisken. Saltet lager et lokk som beholder fuktigheten i fisken. Kjøttet blir svært saftig og, kanskje overraskende, akkurat passe salt. I denne oppskriften bruker vi piggvar, men mange andre fisk egner seg også godt.
Dorade, havabbor, uer og fjellørret er fisk som er fine for saltbaking. Fisk med skjell bør avskjelles først. Pass også på at gjellene er fjernet og at buken er godt skylt.
Friske urter eller sitrus under saltlokket gir god smak og aroma.