Skate med kantareller, pasta og soppsaus

6070
Beskrivelse

Skate er en svært god matfisk. Delikat i kjøttet og ganske mild i smaken. I denne oppskriften baker vi fisken i ovnen, men veldig fin å panere eller fritere.

Porsjoner:
4
Preptid:
20 min
Koketid:
15 min
Total tid:
35 min
Ingredienser:
Skate

800g skatevingefilet

Salt

Pepper

Olivenolje

Bladpersille

 

Soppsaus

0,5 l soppsuppe fra Gutta fra Havet

eller

Fløte, aromasopp, kantareller, tørket steinsopp, løk og trøffelolje. Salt og pepper.

Pasta og kantareller

Penne til 4 personer

Parmesan

6oog kantareller

100g smør

Salt og pepper

Instruksjoner

Sett på pastavannet.

For baking er det ønskelig å forme skaten til firkanter. Del derfor skaten i stykker på 6-7 cm.  Lag deretter et snitt tvers over musklene ca halveis på fiskestykket.

Brett så nederste del av fisken under den andre halvdelen. .Gjør det samme med eventuelle kanter. 

Salte og pepre fisken og ha litt olivenolje over.

Stek i ovn på 180 grader i ca 12-15 minutter

Varm opp soppsausen i en liten gryte.

Stek kantareller først på sterk varme med bare litt olje.  Salte og pepre. Når du har fått stekt på mye av væsken skrur du ned varmen og har i smøret. La surre på lav varme til fisk og pasta er ferdig.

Hell av pastavannet og bland i soppsausen. Server med revet parmesan og hakket bladperseille.

Beskrivelse

Skate er en svært god matfisk. Delikat i kjøttet og ganske mild i smaken. I denne oppskriften baker vi fisken i ovnen, men veldig fin å panere eller fritere.

Porsjoner:
4
Preptid:
20 min
Koketid:
15 min
Total tid:
35 min

Populære oppskrifter