Kamskjell høstes hele året langs norskekysten. Det er ingen fast sesong, men det er lokale forskjeller på når de har fulle rognposer.
Sjekk denne oppskriften for å se hvordan du kan lage majones av kamskjellrogn.
Funfaxt: Kamskjell er hermafroditter. Dvs at de er både han- og hunkjønn.
Preptid:
10
Koketid:
2
Total tid:
12
Ingredienser:
Kamskjell
Soyasmør fra Gutta fra Havet
Instruksjoner
Åpne kamskjell og fjern muskelen fra resten av kamskjellet.
Hakk og rognposen til den blir flytende. Tilfør litt sitronsaft og salt og rør om. Rogn (egg) og syre skaper emulsjon og du får en fin majones som kan brukes som dip til kamskjellene.
Sørg for at kamskjellet er tørket av. Lag små snitt og stek på medium+ varme i 1 minutt på hver side.
Hell over soyasmør og fjern fra pannen.
Beskrivelse
Kamskjell høstes hele året langs norskekysten. Det er ingen fast sesong, men det er lokale forskjeller på når de har fulle rognposer.
Sjekk denne oppskriften for å se hvordan du kan lage majones av kamskjellrogn.
Funfaxt: Kamskjell er hermafroditter. Dvs at de er både han- og hunkjønn.