Stekte kamskjell m eple

6087
Beskrivelse

Havet har mange skatter. Kamskjell er en av dem. Kan nytes rå som sashimi, men har fantastisk smak og tekstur også som stekt. I denne oppskriften får den friske sjøsmaken av kamskjellet følge av sødmen fra lett stekte eplebiter og umami og salt fra soya og sukkertang.

Ingredienser:

Kamskjell

Smør

Soya

Eple

Sukkertang

Instruksjoner

Ferske kamskjell har mer sødme og en fastere struktur enn frosne kamskjell, men frosne kamskjell kan også godt brukes.

Det er stor forskjell på frosne kamskjell. Mange produsenter sprøyter vann inn i kamskjellet for å øke vekt og volum. Ved tining mister disse kamskjellene mye væske og blir slappe.

I butikken hos oss har vi både ferske kamskjell og frosne skjell uten innsprøytet vann.

  • Skjær eplet i små terninger og stek på lav varme i litt smør til de blir myke.
  • Lag små snitt i kamskjellet for bedre steking.
  • Varm opp smør i en panne på medium+ varme.
  • Ha i kamskjell og rognpose. Stek ca 30 sekunder på hver side.
  • Ha i noen dråper soyasaus og reduser i 1 minutt.
  • Anrett og dryss over litt knust tang.

 

 

Beskrivelse

Havet har mange skatter. Kamskjell er en av dem. Kan nytes rå som sashimi, men har fantastisk smak og tekstur også som stekt. I denne oppskriften får den friske sjøsmaken av kamskjellet følge av sødmen fra lett stekte eplebiter og umami og salt fra soya og sukkertang.

Populære oppskrifter