Blinis med pisket rømme og løyrom

6093
Beskrivelse

Ikke mange ting som smaker like godt som løyrom. Du kan selvfølgelig spise med skje, men litt mere elegant å servere på blinis med pisket rømme.

Porsjoner:
16
Preptid:
20 min
Koketid:
2 min
Total tid:
20 min
Ingredienser:

16 blinis

100 g løyrom

3 dl seterrømme

1 sjalottløk

karse eller dillkvast

Instruksjoner
  • Tin løyrom og blinis
  • Hakk sjalottløken i små biter.
  • Stek blinis i 2 minutter på 200g for å gi de en sprø skorpe.
  • Pisk sammen rømmen (bruk stavmikser med visp)
  • Plasser en klatt med rømme på hver blini.
  • Topp med en generøs skje løyrom.
  • Strø over sjalottløk og pynt med karse/dill.

Løyrom er bittesmå fiskerogn og har en myk tekstur.  God kvalitets løyrom er “tørr” og inneholder ikke mye væske. Har du våt løyrom kan du la den renne av gjennom et kaffefilter (over natten).

Sikrogn er i stor grad tilsvarnde som løyrom.

På blinis er det også godt med ørretrogn  som er litt større og har en hinne rundt seg som sprekker når du tygger.

Ønsker du knas bør du bruke rogn fra rognkjeksen. Disse er små som løyromen , men knaser og har gjerne en mer fiskete smak.

Loddrogn er myke og glatte rogn med lite struktur. Litt fiskete som rognkjeksrogn..

Beskrivelse

Ikke mange ting som smaker like godt som løyrom. Du kan selvfølgelig spise med skje, men litt mere elegant å servere på blinis med pisket rømme.

Porsjoner:
16
Preptid:
20 min
Koketid:
2 min
Total tid:
20 min

Populære oppskrifter