- Tin løyrom og blinis
- Hakk sjalottløken i små biter.
- Stek blinis i 2 minutter på 200g for å gi de en sprø skorpe.
- Pisk sammen rømmen (bruk stavmikser med visp)
- Plasser en klatt med rømme på hver blini.
- Topp med en generøs skje løyrom.
- Strø over sjalottløk og pynt med karse/dill.
Løyrom er bittesmå fiskerogn og har en myk tekstur. God kvalitets løyrom er “tørr” og inneholder ikke mye væske. Har du våt løyrom kan du la den renne av gjennom et kaffefilter (over natten).
Sikrogn er i stor grad tilsvarnde som løyrom.
På blinis er det også godt med ørretrogn som er litt større og har en hinne rundt seg som sprekker når du tygger.
Ønsker du knas bør du bruke rogn fra rognkjeksen. Disse er små som løyromen , men knaser og har gjerne en mer fiskete smak.
Loddrogn er myke og glatte rogn med lite struktur. Litt fiskete som rognkjeksrogn..