Pannestekt laks med mangosalsa og ris

6099
Beskrivelse

Asiatisk inspirert rett med laks og mangosalsa. Rask å lage. Faller i smak hos både voksne og barn.

Porsjoner:
4
Preptid:
20 min
Koketid:
15 min
Total tid:
35 min
Ingredienser:
Laks og ris og brokkoli

3 dl ris

800-1000g laksefilet

400g brokkoli

Mangosalsa

1 stk moden mango

1/2 rød chili

Litt ingefær

1 stk lime

 

Instruksjoner

Mangosalsa

  • Skjær mango i små terninger, finhakk chili og riv litt ingefær. Riv av skall av halve limen.
  • Varm opp mango i en liten gryte, ha i chili, iingefær og limejuice. La småkoke i ca 4-5 minutter.

Del brokkoli i buketter.

Kok opp ris etter anvisning

Kok opp vann til brokkoli og kok i 3-4 minutter eller til den er knallgrønn.

Tørk av laksefileten. Strø salt på skinnsiden og legg i middels+ varm panne med stekeolje. Skinnsiden ned.

Krydre laksen med salt og pepper.

Stek til skinnet løsner fra panne, vend om og stek 2 minutter på kjøttsiden.

Anrettes på tallerken. Kan pyntes med knust tørket tang eller finhakket koriander.

 

Beskrivelse

Asiatisk inspirert rett med laks og mangosalsa. Rask å lage. Faller i smak hos både voksne og barn.

Porsjoner:
4
Preptid:
20 min
Koketid:
15 min
Total tid:
35 min

Populære oppskrifter