Når september kommer begynner kundene å komme innom for lutefisk. For noen har ventetiden allerede vært alt for lang.
Lutefisken bærer med seg mange tradisjoner og ulikt tilbehør i forskjellige kanter av landet.
Hovedpersonen er likevel lutefisken, men hvordan få topp resultat hver gang? Etter en runde i ovnen skal fisken fremdeles være fast i fisken, men likevel flake. Lutefisk som disser frister ikke.
Porsjoner:
1
Preptid:
2 timer
Koketid:
40 minutter
Total tid:
2 timer og 40 minutter
Ingredienser:
Lutefisk
500-750g per person
30 g salt per kilo lutefisk
Ekstra tilbehør
Ertepure
Ringerikspoteter
Ribbefett
Bacon
Sterk og litt søt sennep
Instruksjoner
Det aller aller viktigste for å få god lutefisk er at størrelsen teller. Halestykker og biter fra mindre fisk blir fort til gele.
Hos Gutta fra Havet har vi gode store fileeter av lutefisk og vi renskjærer gjerne om du ønsker det. Dvs at vi fjerner bukbein, skjærer vekk halestykket og fjerner de smaleste delen av fisken.
Legg passende stykker lutefisk i et fat. Strø over med salt (ca 30g per kilo fisk). Bruker du grovt salt må fisken skylles etterpå. Fint salt renner av sammen med væsken fra fisken.
La stå i 2 timer.
Hell av vannet.
Legg fisken over i ildfast form. La fisken ligge på en tallerken snudd opp ned eller legg en klump aluminiumsfolie under.
Dekk fatet med aluminiumsfolie og sett i ovn på 200 grader i 40 minutter. Når fisken flaker seg er den ferdig.
Server med ønsket tilbehør. Vi har ribbefett og bacon i butikken.
Beskrivelse
Når september kommer begynner kundene å komme innom for lutefisk. For noen har ventetiden allerede vært alt for lang.
Lutefisken bærer med seg mange tradisjoner og ulikt tilbehør i forskjellige kanter av landet.
Hovedpersonen er likevel lutefisken, men hvordan få topp resultat hver gang? Etter en runde i ovnen skal fisken fremdeles være fast i fisken, men likevel flake. Lutefisk som disser frister ikke.