Pasta Vongole

6027
Beskrivelse

Klassisk rett som er enkel å lage bare man vet hvordan.  Trikset for en kremet saus er å litt av vannet du koker pasta i.

Porsjoner:
2
Preptid:
15
Koketid:
15
Total tid:
30
Ingredienser:

1 nett vongole/hjerteskjell

250 g linguine
3 fedd hakket hvitløk
1 rød hakket chili

1,5 dl hvitvin

Bladpersille

God olivenolje

Pepper

Sitron

Instruksjoner

Det kan være sand i skjellene. Denne fjernes best ved å la skjellene ligge i rennende vann ca 30 minutter. Eventuelt la skjellene ligge i saltvann (havsmak) i 3-4 timer. Vannet bør byttes et par ganger. Merk at mengden sand i skjellene vil variere. Rensing kan ta lengre tid.  Er det lite eller ingen sandpartikler i bunn når du skifter vann er skjellene ferdigrenset.

 

Kok opp vann i til pasta. Gjerne linguine om du har.

 

Kok pasta, men hell av 2 minutter før pastaen er «al dente». Pass også på å ta vare på et par dl av kokevannet.

 

Fres hvitløk og chili et par minutter på svak varme i en god olivenolje. Ha i skjell, rist gryten og ha i hvitvinen. Kok til skjellene åpner seg og sil, men ta vare på skjellkraften.  La stå t par minutter så eventuell sand synker til bunns. Hell så skjellkraften langsomt over i en ny bolle, men stopp før du kommer til bunnfallet.

 

Kok pastaen ferdig i kraften fra skjellene. Bruk eventuelt litt av kokevannet fra pastaen for å tykne kraften. Rør kraftig så sausen tykner litt.

 

Ha i skjell før servering og dryss med persille.

 

Beskrivelse

Klassisk rett som er enkel å lage bare man vet hvordan.  Trikset for en kremet saus er å litt av vannet du koker pasta i.

Porsjoner:
2
Preptid:
15
Koketid:
15
Total tid:
30

Populære oppskrifter