Klassisk rett som er enkel å lage bare man vet hvordan. Trikset for en kremet saus er å litt av vannet du koker pasta i.
Porsjoner:
2
Preptid:
15
Koketid:
15
Total tid:
30
Ingredienser:
1 nett vongole/hjerteskjell
250 g linguine
3 fedd hakket hvitløk
1 rød hakket chili
1,5 dl hvitvin
Bladpersille
God olivenolje
Pepper
Sitron
Instruksjoner
Det kan være sand i skjellene. Denne fjernes best ved å la skjellene ligge i rennende vann ca 30 minutter. Eventuelt la skjellene ligge i saltvann (havsmak) i 3-4 timer. Vannet bør byttes et par ganger. Merk at mengden sand i skjellene vil variere. Rensing kan ta lengre tid. Er det lite eller ingen sandpartikler i bunn når du skifter vann er skjellene ferdigrenset.
Kok opp vann i til pasta. Gjerne linguine om du har.
Kok pasta, men hell av 2 minutter før pastaen er «al dente». Pass også på å ta vare på et par dl av kokevannet.
Fres hvitløk og chili et par minutter på svak varme i en god olivenolje. Ha i skjell, rist gryten og ha i hvitvinen. Kok til skjellene åpner seg og sil, men ta vare på skjellkraften. La stå t par minutter så eventuell sand synker til bunns. Hell så skjellkraften langsomt over i en ny bolle, men stopp før du kommer til bunnfallet.
Kok pastaen ferdig i kraften fra skjellene. Bruk eventuelt litt av kokevannet fra pastaen for å tykne kraften. Rør kraftig så sausen tykner litt.
Ha i skjell før servering og dryss med persille.
Beskrivelse
Klassisk rett som er enkel å lage bare man vet hvordan. Trikset for en kremet saus er å litt av vannet du koker pasta i.