Smørflyndre Meunière med kokte nypoteter og gulrøtter

6030
Beskrivelse

Meunière betyr «møllerkone» og er en måte å tilberede fisk på. Helt enkelt at fisken vendes i mel før den stekes i godt smør. Det er og en fransk saus, basert på brunet smør med sitron og persille.

Dette er en veldig enkel og veldig god måte å tilberede hel flyndrefisk på. Passer til flådd smørflyndre og sjøtunge. Oppskriften kan også brukes til filet av rødspette.

Normalt sett lager man sjøtunge på denne klassiske franske måten.

Porsjoner:
4
Preptid:
20
Koketid:
30
Total tid:
50
Ingredienser:
Handleliste

Smørflyndre

Normalsaltet meierismør

Hvetemel

Sitron

Persille

Sylta kapers

småpotet

Gulrot

Fisk og saus

4 stk hel flådd smørflyndre uten hode og finner, med skinn, 4-500 g per stk.

Salt og pepper

2 dl hvetemel

1/2 dl rapsolje

200 g normalsaltet smør

2 ss sylta kapers

4 ss hakket blad/kruspersille

2 stk sitron (1 til smøret og 1 til servering)

Potet og gulrøttere

400 g Nypotet

300 g gulrot

Vann til koking

Salt

Instruksjoner
  • Kok potetene møre i lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrot i 2 cm biter på skrå. Etter at poteten har kokt i ca. 10 minutter, tilsettes gulrot. La koke i ytterligere 5 minutter. Hell av vannet og la dampe tørt på lav varme med tykt papir, under lokk.

 

  • Tørk smørflyndre godt. Krydre dem med salt og nykvernet sortpepper. Vend dem i mel. Stek 1 og 1 gylne i rapsolje og normalsaltet smør. Tar ca. 4-5 minutter per fisk. Legg over på stort ovnsbrett. Når alle fiskene er stekt, settes ovnsbrettet inn på 200 C i ovnen, på grillfunksjon. La stå i ca. 5 minutter. Spar på steksmøret (det er nemlig basen til selve sausen).

 

  • Imens fisken er i ovnen og potet- og gulrot damper tørt, ferdigstilles steksmøret (som fisken ble stekt i). Varm opp steksmøret. Tilsett kapers og saften av 1 sitron.

 

  • Legg den ferdigstekte, gylne smørflyndra på tallerken. Hell over det gode steksmøret, dryss over rikelig med hakket persille, og legg på en stor sitronbåt. Server nypotet og gulrot ved siden.
Beskrivelse

Meunière betyr «møllerkone» og er en måte å tilberede fisk på. Helt enkelt at fisken vendes i mel før den stekes i godt smør. Det er og en fransk saus, basert på brunet smør med sitron og persille.

Dette er en veldig enkel og veldig god måte å tilberede hel flyndrefisk på. Passer til flådd smørflyndre og sjøtunge. Oppskriften kan også brukes til filet av rødspette.

Normalt sett lager man sjøtunge på denne klassiske franske måten.

Porsjoner:
4
Preptid:
20
Koketid:
30
Total tid:
50

Populære oppskrifter